marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Welke wedtypes hebben de beste odds?

Sommige soorten weddenschappen hebben veel aantrekkelijkere odds dan anderen.

Wedtypes met de beste odds
Image by Upl56 on Freepik

Online bookmakers bieden veel wedstrijden en soorten weddenschappen aan. De nieuwe odds vergelijker betoptimizr heeft geanalyseerd welke soorten wedopties de meest aantrekkelijke odds hebben. betoptimizr concludeert dat 1×2-weddenschappen en Asian handicap-weddenschappen het aantrekkelijkst zijn om te spelen. Odds en uitbetalingen voor deze twee soorten weddenschappen zijn (in sommige gevallen veel) beter dan elke andere soort weddenschap.

Een odds-analyse voor vijf populaire weddenschappen

Het uitgangpunt is een vergelijking tussen grote online bookmakers (wereldwijd) voor vijf verschillende wedtypes in de Engelse Premier League (één dag voor de wedstrijd).  

analyse betoptimizr
analyse betoptimizr

 Het gemiddelde uitbetalingspercentages van de grote bookmakers is uitgezet (elk weergegeven door één stip) voor de volgende verschillende soorten weddenschappen:

  • 1×2 weddenschappen (blauwe stippen)
  • 1×2 weddenschappen over het resultaat van de rust (rode stippen)
  • Aziatische handicap-weddenschappen (paarse stippen)
  • Both Teams To Score (groene stippen)
  • Over/under-weddenschappen (gele stippen)

Uit de analyse blijkt dat:

 • Ongeveer tien bookmakers zeer aantrekkelijke odds bieden voor 1×2 weddenschappen met gemiddelde uitbetalingspercentages in het bereik van 97% -99% voor de Premier League.
 • Ook de gemiddelde uitbetaling voor Asian handicap-weddenschappen aantrekkelijk is. De meeste bookmakers bieden wedden op Asian handicaps.
 • De andere weddenschappen; over/under en Both Teams To Score, een slechter uitbetalingspercentage hebben dan de 1×2-weddenschappen of de Asian handicap-weddenschappen.
 • De waarde voor 1×2 weddenschappen voor de rust (of 1×2 weddenschappen voor de eerste helft) lager zijn.

De Premier League vormde de basis van bovenstaande analyse. Vergelijkbare verschillen zien we bij de andere Europese voetbalcompetities.

Bookmakers proberen klanten voor zich te winnen door aantrekkelijke kansen te bieden op de primaire – en populaire – voetbalcompetities. Maar tegelijkertijd zullen bookmakers manieren zoeken om een ​​betere marge te krijgen op andere soorten weddenschappen.
Ook hebben wedtypes met veel verschillende uitkomsten (zoals halftime/fulltime, correcte score of outrights) veel lagere gemiddelde uitbetalingspercentages.
Dus een selectie van de juiste bookmaker is cruciaal voor de speciale weddenschappen.

Verantwoord gokken

Verantwoord spelen betekent dat gokken vooral leuk moet zijn en je altijd moet kunnen stoppen.
Indien je problemen ervaart met gokken, neem dan contact op met Loket Kansspel.

Populaire bookmakers

JACKS]
Circus Casino & Sport
Free bets
€250