marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Hoe werkt head to head wedden?

Een head to head (h2h) weddenschap, ook wel two-way betting genoemd, is een soort sportweddenschap waarbij er wordt ingezet op welk van twee teams of sporters zal winnen in een specifieke wedstrijd of competitie.
Bij head to head wedden zijn er dus twee mogelijke uitkomsten.

Head to head wedden wordt dan ook vaak ingezet op wedstrijden met bijvoorbeeld twee teams, zoals voetbal, of twee spelers, zoals darten, boksen tennis of golf.

Voorbeelden van head to head wedden

Er zijn talloze voorbeelden van head to head sportweddenschappen. Hieronder een aantal voorbeelden van populaire sporten waarbij head-to-head weddenschappen worden aangeboden bij bookmakers:

  • Voetbal: Wedden op wie er gaat winnen in een voetbalwedstrijd tussen twee teams
  • Tennis: Wedden op wie er gaat winnen in een tennismatch tussen twee spelers
  • Formule 1: Wedden op wie er gaat winnen in een race tussen twee coureurs
  • Boksen: Wedden op wie er gaat winnen in een bokswedstrijd tussen twee boksers
  • Golf: Wedden op wie er gaat winnen in een golfwedstrijd tussen twee spelers
voorbeelden head to head wedden
Image by Freepik

Wat zijn de voordelen van head to head wedden?

Head to head wedden is relatief eenvoudig

Head to head weddenschappen zijn relatief eenvoudig en begrijpelijk. In plaats van dat je honderden verschillende opties moet overwegen zoals bij sommige andere vormen van gokken, zoals bij Asian handicap wedden, heb je slechts twee opties om uit te kiezen: de ene persoon of het ene team wint, of de andere persoon of het andere team wint. Dit maakt het gemakkelijker om een weloverwogen beslissing te maken over je weddenschap.

Head to head wedden biedt veel mogelijkheden

Head to head weddenschappen bieden meer mogelijkheden dan alleen maar wedden op wie je denkt dat de wedstrijd zal winnen. Zo kun je bijvoorbeeld wedden op wie je denkt dat het meeste aantal doelpunten scoort.

Wat zijn de nadelen van head to head wedden?

Head to head wedden kan riskant zijn

Head to head weddenschappen kunnen riskant zijn, vooral als je niet goed geïnformeerd bent over de prestaties van de spelers. Als je bijvoorbeeld wedt op een speler die niet in vorm is, kan dit leiden tot verlies van je inzet.

Head to head wedden is soms minder rendabel

Head to head weddenschappen kunnen soms minder rendabel zijn dan andere soorten weddenschappen, zoals bij de outright weddenschappen. Dit komt omdat de odds vaak lager zijn voor head to head weddenschappen, wat betekent dat je minder geld zult winnen als je inzet correct is.

Zijn head to head weddenschappen aantrekkelijk voor bookmakers?

Ja, head to head weddenschappen zijn aantrekkelijk voor bookmakers omdat ze een eenvoudige en begrijpelijke vorm van gokken zijn en dus populair zijn bij zowel ervaren als beginnende gokkers. Aangezien er slechts twee opties zijn waaruit gekozen kan worden. 

Conclusie

Head to head weddenschappen hebben zowel voor als nadelen en erg afhankelijk van een persoonlijke voorkeur.

Sommige mensen vinden head to head weddenschappen leuk, omdat ze relatief eenvoudig en begrijpelijk zijn en omdat ze een leuke manier bieden om geld te winnen met een kleine inzet. Anderen vinden head to head weddenschappen minder aantrekkelijk, omdat de uitbetalingen vaak lager zijn dan bijvoorbeeld bij 1X2 wedden, omdat ze soms moeilijker te voorspellen zijn.

Verantwoord spelen

Verantwoord spelen betekent dat gokken vooral leuk moet zijn en je altijd moet kunnen stoppen.
Indien je problemen ervaart met gokken, neem dan contact op met Loket Kansspel.

Populaire bookmakers

JACKS]
Circus Casino & Sport
Free bets
€250