marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Bet Builder weddenschappen

Bet Builder weddenschappen zijn vrij nieuwe weddenschappen in het Nederlandse voetbal. Het is een wedoptie om zelf je eigen weddenschap samen te stellen. 

Bet Builder weddenschappen
image by DALL.E

Wat is een Bet Builder?

Een Bet Builder weddenschap geeft de mogelijkheid om verschillende wedopties te selecteren en te combineren en zo één unieke weddenschap samen te stellen.
Bijvoorbeeld, als je een voetbalwedstrijd kijkt, kun je bijvoorbeeld kiezen uit opties zoals het aantal doelpunten, gele kaarten, hoekschoppen en nog veel meer.

Wat zijn combi's bij Bet Builders?

Bij Bet Builder weddenschappen kun je veel verschillende wedopties combineren. Hier zijn de populairste wedopties en voorbeelden hoe je deze kunt combineren:

 • First Goalscorer en 1X2: wed op wie er het eerste doelpunt scoort EN wie de winnaar van de wedstijd is.
 • Over/Under: Aantal doelpunten en aantal kaarten: wed op hoeveel doelpunten er gemaakt worden en hoeveel kaarten er uitgedeeld worden tijdens de wedstrijd.
 • 1X2 en Correcte score: wed op wie je denkt dat gaat winnen EN wat de uitslag van de wedstrijd is.
 • First Goalscorer en BTTS: wed op wie je denkt dat het eerste doelpunt gaat scoren EN dat beide teams minstens 1 doelpunt scoren

Hoe bereken je de odds bij Bet Builders?

Een rekenvoorbeeld van de odds bij een Bet Builder weddenschap ziet er als volgt uit:

Stel dat je een wedstrijd hebt tussen PSV en Feyenoord en je wilt een Bet Builder weddenschap plaatsen op het volgende:

 • PSV wint de wedstrijd
 • Beide teams scoren in de wedstrijd
 • Meer dan 2.5 doelpunten in de wedstrijd

De odds voor elk van deze markten kunnen bijvoorbeeld als volgt zijn:

 • PSV wint: 2.50
 • Beide teams scoren: 1.80
 • Meer dan 2.5 doelpunten: 1.60

Om de totale odds voor deze wedstrijd te berekenen, zou je elke set odds moeten vermenigvuldigen:

(2.50) x (1.80) x (1.60) = 7.2

Dus als je bijvoorbeeld €10 zou inzetten op deze Bet Builder weddenschap, zou je een potentiële winst van € 72 kunnen ontvangen (€10 x 7.2).

Welke voor-en nadelen hebben Bet Builders?

Een Bet Builder weddenschap biedt veel flexibiliteit en de mogelijkheid om op een unieke manier in te zetten op je favoriete voetbalwedstrijd. Hierdoor kan het interessant zoals je op zoek bent naar iets nieuws of specifieke combinaties wilt maken.

Aan de andere kant, het opbouwen van een Bet Builder weddenschap kan meer tijd vergen dan traditionele weddenschappen, omdat je meerdere selecties moet combineren. Bovendien kost het je ook tijd om je te verdiepen in voorwaarden en regels van de bookmaker, omdat deze kunnen verschillen.

Wat zijn tips bij Bet Builders?

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een Bet Builder weddenschap: 

 1. Kies selecties die bij elkaar passen: Het is belangrijk om selecties te kiezen die logisch bij elkaar passen. Bijvoorbeeld, als je denkt dat een bepaalde wedstrijd een hoog aantal doelpunten gaat opleveren, dan wil je waarschijnlijk ook kiezen voor de wedoptie: Both Teams to Score.

 2. Houd rekening met de odds: Bedenk goed wat je odds verwachten zijn voor elke selectie die je maakt. Hoe groter de odds, hoe hoger je potentiële winst. Maar hoe hoger de odds, hoe groter het risico dat je verliest.

 3. Wees specifiek in je selecties: Probeer zo specifiek mogelijk te zijn in je selecties. Bijvoorbeeld, in plaats van alleen te selecteren dat bijvoorbeeld PSV wint, kun je specifieker zijn en selecteren dat PSV wint met 1-0. Dit vergroot niet alleen je kans op winst, maar verhoogt ook de odds voor je weddenschap.

 4. Houd de regels en voorwaarden van de bookmaker in de gaten: Elk bookmaker heeft zijn eigen regels en voorwaarden voor Bet Builder weddenschappen, dus zorg ervoor dat je deze kent voordat je een weddenschap plaatst. Hierdoor voorkom je vervelende verrassingen en weet je precies waar je aan toe bent.

Welke bookmakers bieden Bet Builders?

Zoals gezegd heeft elke bookmaker zijn eigen voorwaarden voor Bet Builders.
Het aantal weddenschappen wat je kunt combineren hangt ook heel erg af van de bookmaker.

 Bij LiveScore Bet kun je bijvoorbeeld 6 selecties maken uit 10 verschillende opties. Kies dus een bookmaker die bij je past.

Verantwoord spelen

Verantwoord spelen betekent dat gokken vooral leuk moet zijn en je altijd moet kunnen stoppen.
Indien je problemen ervaart met gokken, neem dan contact op met Loket Kansspel.

Populaire bookmakers

JACKS]
Circus Casino & Sport
Free bets
€250